Categories
Uncategorized

En la terraza del Cafè! Ermitaño! MOMENTS

En la terraza del Cafè! Ermitaño!

En la terraza del cafè,
Me entro la inspiración.


No la pude detener i en mi móvil la tecler !
En la terraza de café!
Cómo bueno Ermitaño !


Deje mi vida en contemplación de la inspiración!


Mientras girava la cucharilla!
Como si girará el mundo y todo se revolvía en pensamiento positivo !


En la terraza del cafè!
Nacio una flor, no estaba en el exterior estava en mi propio corazón ❤️
I el ir degustando el cafè !


Vi que Todó és possible d’un que aveces cueste hacer!
Salir con energía , del sol i del amor en mi a la vida i ha mi propio interior!
Pensé de donde era el café!
Americano?.


Colòmbiano?


Brasileño!


I se me despertó la samba en mi interior!


Me puse los cascos!


Pagué con una buena sonrisa como la que el mundo gira , como los mundos i países miles de mi querido café!


A lo millor era Soley i Novell del Penedès!
Da igual el paladar y el buen sabor era ideal!


Com gira el mundo, desde una terraza Ermitana de la Sagrera, Barcelona, Catalunya con Amor ❤️

Categories
Uncategorized

12 de Maig Dia Internacional de l’ Infermera i el auxiliar

Podcast: Desde Mèxiic.

CRÓNICAS DE UNA INFERMERA”.

El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria, amb l’objectiu de brindar un merescut homenatge a tots els enfermers i enfermeres, que a nivell mundial fan aquesta tasca per a tota la humanitat, així com rendir tribut a Florence Nightingale, que va néixer un 12 de maig i és considerada la fundadora de la infermeria moderna.

Què és la infermeria?

La infermeria és una professió a través de la qual es posa en pràctica latenció de pacients que necessiten atenció mèdica, per presentar diferents tipus de malalties i trastorns de salut i que requereixen curas especials.

Aquesta especialitat necessita persones realment comprometes i amants de la seva tasca, ja que requereix certes característiques humanes i filantròpiques que els permeti realitzar un servei de qualitat autònom i col·laboratiu.

Origen del Consell Internacional d'Infermeria.

El Consell Internacional d'Infermeria va ser fundat l'any 1899 i està conformada actualment per 130 associacions nacionals d'infermers i enfermeres.

És la primera organització mundial que representa tots els professionals daquesta especialitat. Entre els seus principals objectius hi ha:

Brindar cures d'infermeria de gran qualitat, per a la població en general.
Oferir polítiques de salut assertives a tot el món.

Aconseguir avenços dels coneixements d'infermeria.

Major i millor presència d´una professió mundialment coneguda i respectada.
Oferir recursos humans d'infermeria competents i satisfactoris.

Lema 2022: Infermeria: Una veu per liderar – Invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut global
A la celebració daquesta efemèride se selecciona anualment un tema central. Per a l'any 2022 el lema és “Infermeria: Una veu per liderar – Invertir en infermeria i respectar els drets per garantir la salut global”.

Amb això es pretén unir esforços orientats a gestionar recursos de suport a aquest valuós sector de la salut, en aspectes com ara la formació, el lideratge, l'ocupació i la pràctica de la infermeria. Així mateix, vetllar pels drets dels nobles professionals.

Reivindicacions d' enguany !

1. COVID-19: Infeccions i morts entre les infermeres i altres treballadors sanitaris.

2. Estrès i esgotament a la professió de la infermeria.

3.Escassetat i retenció de les infermeres.

Florence Nightingale va néixer a Florència, Itàlia (1820-1910). Va ser considerada la fundadora de la infermeria moderna. Gràcies a aquesta, es van establir mètodes estadístics de serveis sanitaris i epidemiologia. D'altra banda, el seu model d'atenció al pacient es va orientar a preservar l'energia vital, valent-se de la naturalesa pròpia per aconseguir la sanació.

Pel seu gran treball darrere del benestar de la salut i el benestar en els éssers humans, va ser la primera dona a ser guardonada per l' American Statistical Asoociation i també va tenir l'honor de pertànyer a la Royal Statistical Societty a Gran Bretanya .

Aquesta extraordinària dona va ser sobrenomenada com l' Àngel dels Tullidos i també la Dama de la Làmpada . Es va transformar en una veritable llegenda, en esdevenir una infermera voluntària per prestar servei assistencial als soldats en batalla, durant la guerra franc russa l'any 1854.

A partir d'aquell moment i gràcies al seu esforç, va millorar l'atenció i la baixa dels soldats combatents. Per això va comptar amb l'ajuda de 38 infermeres més que va reclutar per brindar assistència sanitària, cosa que va resultar una veritable gesta revolucionària, ja que es va aconseguir una notable millora dels ferits, així com una reducció significativa de soldats morts per falta de salubritat i atenció mèdica.

Les millors pel·lícules sobre infermeria
La gran pantalla també ha estat l'escenari per rendir un merescut homenatge a totes aquelles persones que dediquen la seva vida a fer una exemplar tasca en el sistema de salut, als diferents centres assistencials arreu del món. Aquí et deixem alguns títols de les millors pel·lícules i sèries televisives, per gaudir i compartir:

The Good Nurse (EUA Director: Tobias Lindholm. Any 2022): un assassí en sèrie anomenat "Àngel de la Mort" és un infermer que es guanya la vida com a cuidador. Ha assassinat més de 300 persones a nou hospitals.

Nurses (Canadà. Director: Adam Pettle. Any 2020): sèrie que mostra la vida i experiències de cinc infermeres que treballen en un hospital de Toronto.
Munchausen by Internet (EUA Director: Michael Feifer. Any 2019): una parella contracta una infermera per cuidar el seu fill malalt, sense sospitar que és un "àngel de la mort" amb males intencions.

Luz de Soledad (Espanya. Director: Pablo Moreno. Any 2016): producció espanyola que mostra com ha estat la tasca missionera de les monges en la cura i atenció de la gent gran, així com tots els obstacles, sacrificis que han d'enfrontar per complir la seva missió.

Nurse (Regne Unit. Director: Ian Fitzgibbon. Any 2015): sèrie televisiva que descriu la història d'una infermera psiquiàtrica i els seus peculiars pacients amb problemes psicològics.

Call The Midwife (Regne Unit. Directora: Philippa Lowthorpe. Any 2012): sèrie per a televisió que reflecteix la història d'infermeres-matrones que cuiden dones de sectors de baixos recursos a Londres, durant els anys cinquanta i seixanta.

Hawthorne (EUA Director: John Masius. Any 2009): en aquesta sèrie per a TV la infermera cap d'un hospital porta endavant la seva carrera i la seva vida personal, liderant un equip de treball i la cura de pacients.

Mercy (EUA Director: Gail Berman. Any 2009): sèrie televisiva que es basa en la vida de tres infermeres i el seu treball a l'hospital atenent pacients.
Nurse Jackie (EUA Director: . Any 2009): sèrie controversial que mostra una infermera amb problemes d'abús de substàncies estupefaents, havent d'equilibrar les seves responsabilitats a la feina i els seus problemes personals.

Florence Nightingale (Regne Unit. Director: Norman Stone. Any 2008): producció autobiogràfica d'aquesta insigne infermera, que es va convertir en una llegenda pel seu excel·lent exercici durant la Guerra de Crimea.

Vaig parlar amb Ella (Espanya. Director: Pedro Almodóvar. Any 2002): un infermer s'enamora d'una ballarina desconeguda. Per coincidència de la destinació ella pateix un accident, quedant en coma.
El Pacient Anglès (Regne Unit. Director: Anthony Minghella. Any 1996): durant la Segona Guerra Mundial una jove infermera canadenca es dedica a cuidar un pacient amb la cara desfigurada pel foc.

Mapa de la Vida (EUA Director: Scott Elliott. Any 1999): una infermera escolar que viu a Wisconsin al costat de la seva família pateix un accident, que canviarà radicalment la seva vida.

Adéu a les armes (EUA Director: Charles Vidor. Any 1957): pel·lícula que narra el romanç entre un metge i una infermera. Van viure junts els esdeveniments de la Primera Guerra Mundial ia partir d'allà, comencen una bella història d'amor.

Com celebrar el Dia Internacional de la Infermeria?

La celebració d'aquesta efemèride té més rellevància, a causa del reconeixement a la tasca lloable d'aquests professionals de la salut, davant l'emergència sanitària mundial a causa de la pandèmia per COVID-19.

S'hi organitzen jornades internacionals, amb la participació d'institucions, fundacions i facultats universitàries a l'àrea de la salut.

Així mateix, a diversos països es duen a terme esdeveniments commemoratius i de reconeixement a la trajectòria de destacats professionals de la infermeria.

SuFlorence Nightingale va néixer a Florència, Itàlia (1820-1910). Va ser considerada la fundadora de la infermeria moderna. 

Gràcies a aquesta, es van establir mètodes estadístics de serveis sanitaris i epidemiologia. D'altra banda, el seu model d'atenció al pacient es va orientar a preservar l'energia vital, valent-se de la naturalesa pròpia per aconseguir la sanació.

Pel seu gran treball darrere del benestar de la salut i el benestar en els éssers humans, va ser la primera dona a ser guardonada per l' American Statistical Asoociation i també va tenir l'honor de pertànyer a la Royal Statistical Societty a Gran Bretanya .

Aquesta extraordinària dona va ser sobrenomenada com l' Àngel dels Tullidos i també la Dama de la Làmpada . Es va transformar en una veritable llegenda, en esdevenir una infermera voluntària per prestar servei assistencial als soldats en batalla, durant la guerra franc russa l'any 1854.

A partir d'aquell moment i gràcies al seu esforç, va millorar l'atenció i la baixa dels soldats combatents. 

Per això va comptar amb l'ajuda de 38 infermeres més que va reclutar per brindar assistència sanitària, cosa que va resultar una veritable gesta revolucionària, ja que es va aconseguir una notable millora dels ferits, així com una reducció significativa de soldats morts per falta de salubritat i atenció mèdica.

Les millors pel·lícules sobre infermeria
La gran pantalla també ha estat l'escenari per rendir un merescut homenatge a totes aquelles persones que dediquen la seva vida a fer una exemplar tasca en el sistema de salut, als diferents centres assistencials arreu del món. Aquí et deixem alguns títols de les millors pel·lícules i sèries televisives, per gaudir i compartir:

The Good Nurse (EUA Director: Tobias Lindholm. Any 2022): 

un assassí en sèrie anomenat "Àngel de la Mort" és un infermer que es guanya la vida com a cuidador. Ha assassinat més de 300 persones a nou hospitals.
Nurses (Canadà. Director: Adam Pettle. Any 2020): sèrie que mostra la vida i experiències de cinc infermeres que treballen en un hospital de Toronto.

Munchausen by Internet (EUA Director: Michael Feifer. Any 2019): una parella contracta una infermera per cuidar el seu fill malalt, sense sospitar que és un "àngel de la mort" amb males intencions.

Luz de Soledad (Espanya. Director: Pablo Moreno. Any 2016): producció espanyola que mostra com ha estat la tasca missionera de les monges en la cura i atenció de la gent gran, així com tots els obstacles, sacrificis que han d'enfrontar per complir la seva missió.

Nurse (Regne Unit. Director: Ian Fitzgibbon. Any 2015): sèrie televisiva que descriu la història d'una infermera psiquiàtrica i els seus peculiars pacients amb problemes psicològics.

Call The Midwife (Regne Unit. Directora: Philippa Lowthorpe. Any 2012): sèrie per a televisió que reflecteix la història d'infermeres-matrones que cuiden dones de sectors de baixos recursos a Londres, durant els anys cinquanta i seixanta.

Hawthorne (EUA Director: John Masius. Any 2009): en aquesta sèrie per a TV la infermera cap d'un hospital porta endavant la seva carrera i la seva vida personal, liderant un equip de treball i la cura de pacients.

Mercy (EUA Director: Gail Berman. Any 2009): sèrie televisiva que es basa en la vida de tres infermeres i el seu treball a l'hospital atenent pacients.

Nurse Jackie (EUA Director: . Any 2009): sèrie controversial que mostra una infermera amb problemes d'abús de substàncies estupefaents, havent d'equilibrar les seves responsabilitats a la feina i els seus problemes personals.

Florence Nightingale (Regne Unit. Director: Norman Stone. Any 2008): producció autobiogràfica d'aquesta insigne infermera, que es va convertir en una llegenda pel seu excel·lent exercici durant la Guerra de Crimea.

Vaig parlar amb Ella (Espanya. Director: Pedro Almodóvar. Any 2002): un infermer s'enamora d'una ballarina desconeguda. Per coincidència de la destinació ella pateix un accident, quedant en coma.

El Pacient Anglès (Regne Unit. Director: Anthony Minghella. Any 1996): durant la Segona Guerra Mundial una jove infermera canadenca es dedica a cuidar un pacient amb la cara desfigurada pel foc.

Mapa de la Vida (EUA Director: Scott Elliott. Any 1999): una infermera escolar que viu a Wisconsin al costat de la seva família pateix un accident, que canviarà radicalment la seva vida.

Adéu a les armes (EUA Director: Charles Vidor. Any 1957): pel·lícula que narra el romanç entre un metge i una infermera. Van viure junts els esdeveniments de la Primera Guerra Mundial ia partir d'allà, comencen una bella història d'amor.

Com celebrar el Dia Internacional de la Infermeria?

La celebració d'aquesta efemèride té més rellevància, a causa del reconeixement a la tasca lloable d'aquests professionals de la salut, davant l'emergència sanitària mundial a causa de la pandèmia per COVID-19.

S'hi organitzen jornades internacionals, amb la participació d'institucions, fundacions i facultats universitàries a l'àrea de la salut.

Així mateix, a diversos països es duen a terme esdeveniments commemoratius i de reconeixement a la trajectòria de destacats professionals de la infermeria.

Comparteix a les xarxes socials imatges, vídeos i informació interessant sobre el Dia Internacional de la Infermeria , afegint les etiquetes #DiaInternacionaldelaInfermeria #DiadelaInfermera .
El 12 de maig també se celebra ...
- Dia Internacional de la Sanitat Vegetal
- Dia Europeu de les PIMEs
- Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica
- Dia Internacional de les Dones Matemàtiques.

Dies Internacionals i Mundials propers

13 de maig
https://open.spotify.com/episode/3oe3BWCtrN7S6cI3x9Z3ht?si=cPLnEaMXS0W1v-kNqsrzfQ&utm_source=copy-link- Dia del Nen Hospitalitzat
- Dia Mundial de l'Entrenador de Futbol

14 de maig
- Dia Mundial de les Aus Migratòries
- Dia Mundial del Comerç Just

15 de maig
- Dia Internacional de les Famílies
Setmanes Internacionals properes
Tercera setmana de maig
Setmana Mundial de les Nacions Unides sobre la Seguretat Viària

Del 25 al 31 de maig
Setmana Internacional de solidaritat amb els pobles dels territoris no autònoms

Quarta setmana de maig
Setmana Internacional de l'Educació Artística

Segunda semana de maig.

Semana de Acción Contra los Mosquitos
Hoy 12 de mayo es:

Día Internacional de la Sanidad Vegetal
12 de mayo de 2022
Dia Internacional de la Sanitat Vegetal

 
VOLEM DESTACAR A LA INFERMERA PIONERA EN L' INFERMERA AL MÓN! 


La Italiana Florence Nightingale, va néixer a Florència, Itàlia (1820-1910). 
Va ser considerada la fundadora de la infermeria moderna. Gràcies a aquesta, es van establir mètodes estadístics de serveis sanitaris i epidemiologia.
 D'altra banda, el seu model d'atenció al pacient es va orientar a preservar l'energia vital, valent-se de la naturalesa pròpia per aconseguir la sanació.

Pel seu gran treball darrere del benestar de la salut i el benestar en els éssers humans, va ser la primera dona a ser guardonada per l' American Statistical Asoociation i també va tenir l'honor de pertànyer a la Royal Statistical Societty a Gran Bretanya .

Aquesta extraordinària dona va ser sobrenomenada com l' Àngel dels Tullidos i també la Dama de la Làmpada . Es va transformar en una veritable llegenda, en esdevenir una infermera voluntària per prestar servei assistencial als soldats en batalla, durant la guerra franc russa l'any 1854.A partir d'aquell moment i gràcies al seu esforç, va millorar l'atenció i la baixa dels soldats combatents. 

Per això va comptar amb l'ajuda de 38 infermeres més que va reclutar per brindar assistència sanitària, cosa que va resultar una veritable gesta revolucionària, ja que es va aconseguir una notable millora dels ferits, així com una reducció significativa de soldats morts per falta de salubritat i atenció mèdica.Les millors pel·lícules sobre infermeriaLa gran pantalla també ha estat l'escenari per rendir un merescut homenatge a totes aquelles persones que dediquen la seva vida a fer una exemplar tasca en el sistema de salut, als diferents centres assistencials arreu del món. 

Aquí et deixem alguns títols de les millors pel·lícules i sèries televisives, per gaudir i compartir:

The Good Nurse (EUA Director: Tobias Lindholm. Any 2022): un assassí en sèrie anomenat "Àngel de la Mort" és un infermer que es guanya la vida com a cuidador. 

Ha assassinat més de 300 persones a nou hospitals.Nurses (Canadà. Director: Adam Pettle. Any 2020): sèrie que mostra la vida i experiències de cinc infermeres que treballen en un hospital de Toronto.

Munchausen by Internet (EUA Director: Michael Feifer. Any 2019): una parella contracta una infermera per cuidar el seu fill malalt, sense sospitar que és un "àngel de la mort" amb males intencions.

Luz de Soledad (Espanya. Director: Pablo Moreno. Any 2016): producció espanyola que mostra com ha estat la tasca missionera de les monges en la cura i atenció de la gent gran, així com tots els obstacles, sacrificis que han d'enfrontar per complir la seva missió.

Nurse (Regne Unit. Director: Ian Fitzgibbon. Any 2015): sèrie televisiva que descriu la història d'una infermera psiquiàtrica i els seus peculiars pacients amb problemes psicològics.

Call The Midwife (Regne Unit. Directora: Philippa Lowthorpe. Any 2012): sèrie per a televisió que reflecteix la història d'infermeres-matrones que cuiden dones de sectors de baixos recursos a Londres, durant els anys cinquanta i seixanta.Hawthorne (EUA Director: John Masius. Any 2009): en aquesta sèrie per a TV la infermera cap d'un hospital porta endavant la seva carrera i la seva vida personal, liderant un equip de treball i la cura de pacients.

Mercy (EUA Director: Gail Berman. Any 2009): sèrie televisiva que es basa en la vida de tres infermeres i el seu treball a l'hospital atenent pacients.Nurse Jackie (EUA Director: . Any 2009): sèrie controversial que mostra una infermera amb problemes d'abús de substàncies estupefaents, havent d'equilibrar les seves responsabilitats a la feina i els seus problemes personals.

Florence Nightingale (Regne Unit. Director: Norman Stone. Any 2008): producció autobiogràfica d'aquesta insigne infermera, que es va convertir en una llegenda pel seu excel·lent exercici durant la Guerra de Crimea.

Vaig parlar amb Ella (Espanya. Director: Pedro Almodóvar. Any 2002): un infermer s'enamora d'una ballarina desconeguda. Per coincidència de la destinació ella pateix un accident, quedant en coma.

El Pacient Anglès (Regne Unit. Director: Anthony Minghella. Any 1996): durant la Segona Guerra Mundial una jove infermera canadenca es dedica a cuidar un pacient amb la cara desfigurada pel foc.Mapa de la Vida (EUA Director: Scott Elliott. Any 1999): una infermera escolar que viu a Wisconsin al costat de la seva família pateix un accident, que canviarà radicalment la seva vida.

Adéu a les armes (EUA Director: Charles Vidor. Any 1957): pel·lícula que narra el romanç entre un metge i una infermera. Van viure junts els esdeveniments de la Primera Guerra Mundial ia partir d'allà, comencen una bella història d'amor.

Com celebrar el Dia Internacional de la Infermeria?

La celebració d'aquesta efemèride té més rellevància, a causa del reconeixement a la tasca lloable d'aquests professionals de la salut, davant l'emergència sanitària mundial a causa de la pandèmia per COVID-19.

S'hi organitzen jornades internacionals, amb la participació d'institucions, fundacions i facultats universitàries a l'àrea de la salut.

Així mateix, a diversos països es duen a terme esdeveniments commemoratius i de reconeixement a la trajectòria de destacats professionals de la infermeria.

Categories
Uncategorized

UNITAT JA! INDEPENDÈNCIA! AUTODETERMINACIÓ

LA UNITAT SÍ ES AIXÒ, COMPANYS ÉS AIXÒ!
Hem d’ estar tots més units que mai! Fora Capalledetes , política de baixa volada! Unitat suposada!Més país i menys partit i molt més societat civil! Perquè això és inadmissible! I fora diàleg de duros de quatre pessetes!

A fer pinya que tenim un país encara de cartró i pedra amb molts sentits! I ànims a tots i sobretot a tots els càrrecs i societat civil espiada!

Senyors d ‘ Espanya la independència és una ideologia més, us agradi o no. O no sou Democrates?

Que es això una falsa democràcia?
Una dictadura encoberta?

Mai es persegueixen les idees: aquesta ni cap i més si tenen el recolzament de part de tot un poble! UNITAT JA! INDEPENDÈNCIA!AUTODETERMINACIÓ
MOMENTS D’ UNITAT

No ens deixem de parlar! Dialoguem entre nosaltres i fem un pacte en front comú sumant tots els col-lectius i perdoneu d’ un cop tots els mals i errors del passat a fer pinya tots plegats, deixant de banda el partidisme i les capelletes i afegir i unir amb més força totes les formacions i entitats civils i a la ciutadania per aixecar aquest país fent més pinya que mai!!

Categories
Uncategorized

🌼BENVIGUDA PRIMAVERA I TOTA ALEGRIA I FESTA ON BROTA L’ EQUINOCCI VERENAL 🌼

L’equinocci vernal!!

BENVIGUDA PRIMAVERA

L’equinocci vernal

Que dona pas del hivern a la primavera està carregat de característiques que permeten la realització d’una infinitat d’actes simbòlics:[2]

 • pas de la foscor a la llum,
 • pas de terres ermes a exuberants,
 • pas de l’esterilitat a la fecunditat

L’origen de les festes de la primavera està en el fet que l’home ha sentit des de l’inici de la vida una necessitat d’estudiar i control del temps. Cal no oblidar que l’home depenia del temps (des d’un punt de vista climatològic) per a la seva subsistència des del moment en què les primeres comunitats es van fer sedentàries i agricultores en el Neolític.[2]

Per al control del temps, els antics s’adonaren de l’existència d’uns dies en què el Sol realitzava un moviment especial, els denominats equinoccis, delimitant l’esdeveniment astronòmic on el dia i la nit duren exactament el mateix temps. Cada any tenen lloc dos esdeveniments de aquest tipus: l’equinocci de primavera i el de tardor amb dates aproximades entre el 20-21 de març i 21-22 de setembre respectivament. És a dir, la terra se situa a la meitat del recorregut de la seva òrbita al voltant del sol, de manera que tots dos equinoccis corresponen al moment en què succeeixen canvis d’estació.[2]

Per a Luis de Hoyos, aquest tipus de festes són molt interessants perquè dintre de elles estan les festes que ell denomina arcaiques, i que tenen el seu origen, segons les cultures, en els solsticis (tant d’estiu, com d’hivern) com ara les cultures orientals i mediterrànies, o en tradicions paganes, judaisme i domini àrab, relacionades amb la celebració per reminiscència de la de Diana i altres de La Índia i de cultures nòrdiques i báticas.[3] La mort i resurrecció cíclica i anual d’aquests déus, produïda en els equinoccis repetirien l’equilibri per a la renovació de la natura.[2]

Per una altra banda, les festes estacionals estan íntimament unides a les festes mítiques, compartint el mateix concepte i finalitat precatòria, votiva o d’acció de gràcies. A més, en aquests tipus de feses es pot distingir clarament les particularitats de cada comarca en els elements del joc que conformen la festa. Així, per a Luis de Hoyos es veu una clara separació entre zones d’un territori, que per exemple a Espanya, quedaria reflectit en l’ús de la llum i el foc a les regions boiroses, mentre que a les zones lluminoses, com ara la zona mediterrània, el joc se centraria en el soroll i la gatzara. També entrarien en aquest tipus les conegudes com festes del aigua, en les quals o es demana per que ploga o es demana perquè la puja pare; molt corrents a zones de esteparies i quasi desèrtiques.[3]

Derivades de les mítiques són les festes agràries i ramaderes, totalment unides al cicle de la terra i per tant comparteixen orígens i tradicions. Són exempls les festes de recol·lecció, tant típiques a Espanya.[3]

Tampoc es poden perdre de vista les festes religioses que tenen lloc durant la primavera, i que en part es deuen a la cristianització i més concretament a la catolització de festes d’origen pagà connectades amb les festes agrícoles.[3]

A mode de conclusió: les festes tenen lloc en un període temporal; al temps, les societats rurals es regeixen per un temps cíclic, cosa que suposa que les etapes es repeteixen any rere any, seguint les estacions de la naturalesa i el desenvolupament de les tasques agrícoles. Així, les festes es presenten com un element cultural que més es repeteix i es perpetua. Actuen com a fites o límits simbòlics que permeten ordenar el temps i l’inici de la primavera està ple de ritus, tradicions i festes que reflecteixen la unió entre home i natura.[2]

Categories
Uncategorized

9 DE MAIG : PER UNA EUROPA DELS POBLES i DE LES NACIONS SENSE ESTAT! I SENSE CONFLICTES NI GUERRES !!PAU!! ☮️ VISCA LA EUROPA DE TOTS

Dos himnes molt singulars i Europeus que ens porten el cor ❤️ i els valors d’ Europa

La Diada d’Europa es commemora el dia 9 de maig en record a la declaració realitzada per l’aleshores Ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA).

Història!

El 9 de maig de 1950, just cinc anys després de la signatura de l’armistici de la Segona Guerra Mundial, el ministre francès d’Exteriors Robert Schuman va proposar, a partir d’una idea del seu assessor Jean Monnet, un pla que pretenia situar la producció francesa i alemanya del carbó i l’acer -elements necessaris per a la construcció d’armament- sota el control d’una autoritat única i supranacional. Aquest projecte, anomenat Pla Schuman, va donar lloc un any més tard a la creació de la primera de les Comunitats Europees, la CECA, origen del procés d’integració europea que ha acabat edificant l’actual Unió Europea.

El 9 de maig s’ha convertit en el símbol europeu que, juntament amb l’euro, la bandera europea i l’himne europeu, identifiquen l’entitat política de la Unió Europea. El Dia europeu és un símbol exclusiu de la UE, a diferència de la bandera i l’himne que són símbols de tota Europa per extensió. Això es deu al fet que la declaració Schuman

va ser posterior a la creació del Consell d’Europa, d’on provenen els altres dos símbols.

Celebració

A pesar de ser l’únic dia de celebració oficial en tota la Unió Europea, a la pràctica cap dels estats membres de la Unió no organitza festivitats commemoratives d’alt nivell, com les que es realitzen amb motiu de les festes nacionals de cada estat.

Cada any la Comissió Europea publica un cartell promocional, que comprèn un motiu diferent cada vegada, acompanyat d’un lema referent a un tema d’actualitat dins de la UE.

L’Aliança Lliure Europea (EFA per les seves sigles en anglès) és un partit polític europeu de caràcter progressista i proeuropeu que agrupa a diverses formacions polítiques autonomistes, regionalistes i nacionalistes que defensen el dret a l’autodeterminació dels pobles i el respecte a les minories, els drets humans, civils i polítics així com la diversitat cultural i lingüística. En 2019 van escollir com a presidenta a la Lorena López de Lacalle (Solidaritat Basca) i com a secretari general en Jordi Solé (Esquerra Republicana).

9 DE MAIG :

PER UNA EUROPA DELS POBLES i DE LES NACIONS SENSE ESTAT! I SENSE CONFLICTES NI GUERRES , PAU ☮️

I VOLEM DEDICAR AQUESTA CANÇÓ , QUE TOT SEGUIT PODEU VEURE A CONTINUACIÓ, PEL POBLE I ELS CIUTADANS D’ AQUEST MÓN , AMB ESTAT O QUE VOLEN SER ESTAT .

I EN ESPECIAL AL POBLE D’ UCRAÏNA I TOTA LA SEVA GENT!

LLIBERTAT I PAU ☮️ !!

Categories
Uncategorized

Moments amb Jordi Campoy Boada a Moments en Fm ,de Ràdio Trinijove . org

Jordi Campoy Boada és productor musical, pianista, compositor i escriptor sabadellenc. L’any 1999 va començar a treballar a Ten Productions com a productor musical. Des d’aleshores ha participat en la producció de centenars de discos, ha compost diverses cançons per a artistes nacionals i ha adaptat al català desenes de lletres per a El disc de la Marató, de TV3.

L’any 2012 va treballar com a pianista al musical Cop de Rock (Dagoll Dagom), que va estar sis mesos a la cartellera al Teatre Victòria de Barcelona. Actualment compagina la feina de productor amb la de professor d’harmonia i la d’escriptor.

La noia del violoncel (2019) va ser la seva primera novel·la.(web)

jordicampoy.com(Facebook)

@JordiCampoyEscriptor(Twitter)

@JordiCampoy(Instagram) jordi_campoy_boada

la última obra! La cantant de Fado !

I com no! La seva música la seva cançó d’ aquest magnífic i encant de llibre ” La Cantant de Fado” composició del mateix autor Jordi Campoy Boada.

Categories
Uncategorized

Contra tot obstacle! AUTOESTIMA! (Sigues el teu millor amic de tu mateix/a)

Qui diries que és el teu pitjor enemic?

El 2014, el professor Hal Hershfield, un prestigiós psicòleg de la Universitat d’Ucla, va fer aquesta pregunta a un miler de persones. La meitat va coincidir en la resposta: “jo mateix”.

Si tu també creus que les nostres pors i prejudicis són l’obstacle més gran de la nostra vida, segueix llegint. Perquè al final d’aquest article hauràs après com derrotar tots.

Sense autoestima, els nostres temors ens tanquen a la zona de confort, ens castiguen i ens impedeixen lluitar pel que realment volem.

 Els mitjans de comunicació i xarxes socials tampoc no ajuden, situant-nos en comparacions constants amb els altres. 

Com a conseqüència, l’ autoajuda s’ha convertit en un negoci que mou milions de dòlars l’ any.

Però tot negoci sol acabar corrompent. 

Per això hi ha tanta quantitat d’informació sense contrastar i consells buits que no aporten res de nou com deixa de castigar -te o pensa en positiu . 

El resultat és que, malgrat posar-los en pràctica, seguim sentint-nos tan malament com abans. 

Tot i així hi ha esperança. Alguns mètodes creats per grans investigadors sí que han demostrat ser capaços de millorar la nostra autoestima.

 No són fórmules màgiques, però aquestes estratègies han ajudat milers de persones a viure millor i poden fer el mateix per tu. En aquesta guia les descobriràs totes, però abans posem les bases.

Què és l’autoestima en realitat?

La definició de l’autoestima és la manera com ens jutgem i avaluem.

En altres paraules, l’autoestima és com ens sentim amb nosaltres mateixos.

Consisteix en tot el conjunt de creences, valoracions i pensaments que tenim sobre nosaltres i que hem anat creant a partir de les nostres experiències.

A més, l’autoestima té diverses funcions psicològiques encara que de vegades provoqui justament el contrari: Satisfer la teva necessitat de sentir-te bé amb tu mateixReduir l’impacte dels rebutjos que pateixes a la teva vidaProtegir-te de la por i la incertesaMotivar-te a lluitar pels teus objectius.

Tots podríem ser més llestos, més guapos i més rics, però s’ha demostrat que l’autoestima no depèn del que tens, del que saps o del que ets.

Depèn de com t’acceptes .Tot i que fa relativament poc es van associar les persones amb alta autoestima amb el narcicisme, l’ evidència científica ho nega.

Tenir una autoestima sòlida no implica ser prepotent, sinó ser capaç d’ acceptar les nostres fortaleses i debilitats per reconèixer el nostre propi valor .

Tampoc no es neix amb baixa o alta autoestima: evoluciona a mesura que vivim noves experiències.

Els esdeveniments que tenen més influència solen ser aquells que van marcar la nostra infància, com la manera com ens van tractar els nostres pares, professors o amics.

Per això certes situacions poden causar un profund impacte sobre la teva autoestima:

 • Si ignoraven les teves idees en comptes d’escoltar-les
 • Si abusaven físicament o psicològicament de tu en comptes de respectar-te
 • Si vas rebre indiferència, i no afecte
 • Si et van exigir encara més en comptes de reconèixer el teu esforç
 • Si et van culpabilitzar pels teus fracassos en comptes d’acceptar-los

Durant la nostra infantesa rebem multitud d’opinions sobre nosaltres, tant positives com negatives. Però per una raó que descobriràs en aquest article, les dolentes són les que prevalen per sobre de totes.Autoestima baixa: com t’afecta?

És com una profecia: si no et sents valuós, tard o d’hora acabaràs comportant-te d’aquesta mateixa manera.

Una baixa autoestima pot canviar la conducta de les persones per confirmar les seves sospites sobre el seu propi valor, creant un cercle viciós del que és molt difícil escapar-se.

No estar a gust sent qui ets o no confiar en les teves capacitats té unes terribles conseqüències.

Probablement deixis d’atendre trobades socials, provar coses noves i enfrontar-te a reptes que donarien riquesa a la teva vida.

Sabràs que pateixes baixa autoestima si et sol passar el següent: Et sents inferior als altres.

Et desmotives amb facilitat i no acabes el que comences

Evites qualsevol situació en què puguis fracassar.

Et segueixes culpant dels teus errors del passat.

No creus que hi hagi res especial en tu.

No et sents atractiu.

Evites relacionar-te amb els altres.

No expresses les teves idees o opinions.

Habitualment sents ansietat i una profunda tristesa.

Ets molt perfeccionista i no valores el que aconsegueixes.

Et costa molt prendre decisions.

Et corroeix l’enveja quan els altres aconsegueixen alguna cosa.

Trobaràs multitud de llibres, articles, vídeos i cursos sobre com millorar la teva autoestima.

Malauradament la majoria estan basats en idees que no han demostrat cap eficàcia real. És més, algunes són fins i tot perjudicials per a la teva autoestima!

Per això primer trencarem aquests falsos mites perquè no tornis a caure mai més en els errors del passat, i després aprendràs els mètodes científics amb què podràs deixar enrere les pors i inseguretats d’una vegada per totes.

4 mites que no funcionen per aconseguir una autoestima alta!

1. Buscar sempre el costat positiu

Aquest seria un bon consell si no fos perquè la teva ment en realitat no està programada per fer-ho.

Sento ser jo qui t’ho digui, però estàs destinat a patir.

Per exemple, què passa si després de presentar el teu projecte a quatre persones, tres et feliciten però una et diu que estava ple d’errors?

Quina opinió creus que va malgrat més sobre el teu estat emocional?

Exactament. Tal com ha quedat demostrat en estudis , els humans estem dissenyats per valorar més allò negatiu que allò positiu. Ens obsessionem amb el que és dolent i oblidem el que és bo amb més rapidesa.

La nostra ment, si em permets dir-ho així, vol ser infeliç.A això se’l coneix en psicologia com el biaix de negativitat , un fenomen habitual en gent que pateix ansietat o depressió.

Així que la negativitat no és una elecció conscient, sinó una cosa que està profundament gravada al nostre interior. Això ens converteix en màquines de detectar amenaces, fins i tot quan no existeixen en realitat .

Però d’on prové tot aquest pessimisme innat?

La resposta és als teus ancestres.

Per mantenir els nostres avantpassats amb vida, la naturalesa els va programar per prioritzar les males notícies i detectar amenaces en fraccions de segon.

Perquè a la meitat de la sabana africana, ser capaç de detectar un moviment entre la malesa i identificar-lo com un perill podia suposar la diferència entre viure o morir.

Encara que avui dia ia la majoria de nosaltres no ens hem de defensar de depredadors o tribus enemigues, la nostra ment segueix sense poder distingir entre aquestes antigues amenaces i els reptes psicològics a què hem de fer front actualment.

Aquest llegat és el culpable que desconfiem dels estranys ( Cottrell & Neuberg, 2005 ), que sovint tinguem la sensació que la gent ens està mirant ( Mareschal et al., 2013 ) i fins i tot l’explicació científica dels prejudicis racials ( Ronquillo et al., 2007 ).

2. Lluitar per ser feliç.

Probablement creguis que series més feliç amb una autoestima alta, m’equivoco?

No m’estranya. Vivim sumits a la cultura de la felicitat. Corrents com la psicologia positiva, llibres d’autoajuda com El secreto o frases populars com “al mal temps bona cara” s’entesten a recordar-nos que hauríem d’estar sempre alegres.

No obstant això, com més t’esforcis per ser feliç, més infeliç acabaràs sent .El motiu és que la felicitat és efímera.

Podem estar molt contents durant una etapa de la nostra vida, però això durarà poc. Perquè els éssers humans sempre acabem adaptant-nos a les noves circumstàncies.

N’és una prova l’estudi que va demostrar que fins i tot una cosa tan somniada com guanyar la loteria no suposa cap increment de la felicitat a llarg termini.

Com més importància donis a la teva felicitat, pitjor et sentiràs. Per què? Perquè s’ha comprovat que voler ser feliç i ser conscient que no ho estàs aconseguint et farà encara més dissortat.

Preocupar-te tant pel teu benestar també acaba afectant la teva vida social . 

Un estudi de l’any 2012 va relacionar la recerca de la felicitat amb la soledat: com més es van esforçar els participants a ser feliços, més sols se’n van sentir. I no va ser només una percepció: els seus nivells de progesterona van disminuir com a resposta hormonal associada a la solitud.

. Marcar-se grans objectius

Un consell clàssic de l’autoajuda és que et marquis objectius, oi?

Doncs els objectius ambiciosos tenen una banda molt fosca. Poden arribar a obsessionar-nos tant que ens resulti impossible imaginar-nos sense ells, sacrificant aspectes de la nostra vida que, en realitat, són més importants.

Això és el que va passar el maig de l’any 1996, en què probablement sigui la tragèdia alpinista més gran de la història coronar el cim de l’Everest.

 En tan sols dos dies van morir 12 persones de tres expedicions diferents mentre

Els alpinistes s’havien vinculat tant amb el seu objectiu de coronar la muntanya que van perdre de vista tota la resta. Fins i tot van ignorar els informes meteorològics que anunciaven la fortíssima tempesta de neu que va acabar amb les seves vides.

Tot i que totes les previsions desaconsellaven que iniciessin l’expedició, ho van fer. 

El seu objectiu havia passat a formar part de la seva pròpia identitat . Com no podien ni tan sols intentar-ho després de tants mesos d’extenuant entrenament?

Marcar-te objectius és un greu problema si no ets capaç de reconèixer que pots fracassar. Aleshores es transformen en una cosa que et defineix, i per ells seràs capaços de sacrificar la teva salut, amistats o família.

. Reprogramar la ment amb autoafirmacions positives

Hi ha un corrent de pensament positiu segons el qual la teva ment crea allò que li dius. Suposadament, si et repeteixes mantres com “Sóc una persona extraordinària i mereixo que m’estimin” , la teva ment l’interioritzarà i començaràs a actuar com a algú extraordinari.

Als éssers humans ens agrada imaginar que hi ha formes místiques de recuperar el control del nostre destí. Però per sort, els llibres que van popularitzar aquest tipus de teories han anat desapareixent de les prestatgeries.

Un estudi publicat el 2009 a Psychological Science va voler comprovar l’eficàcia d’aquest tipus de reprogramació. El resultat va ser que els participants que van fer servir aquestes afirmacions positives no només no van millorar, sinó que van acabar sentint-se pitjor.

La raó és que quan et repeteixes a tu mateix que ets excepcional o meravellós el teu cervell immediatament es planteja una pregunta: per què?.

El teu cervell no és ingenu. Si no és capaç de trobar la resposta no es creurà el que li dius. Rebutjarà l’afirmació i en conseqüència et sentiràs pitjor. 

Les autoafirmacions positives només funcionen quan entren dins del rang del que és creïble.

Com augmentar la teva autoestima:

10 claus científiques.

Ara que ja coneixes les trampes de l’autoestima, probablement et resulti més fàcil comprendre com millorar-la.

A continuació trobareu diversos mètodes que podeu utilitzar. Amb alguns et sentiràs més còmode que amb altres, però és que no hi ha una única manera d’aconseguir més autoestima.

Tot i que cadascun actua sobre un aspecte de la teva personalitat diferent, els resultats que han demostrat són els mateixos: més autoestima i seguretat en tu mateix. Anem allà!

1. Troba l’origen de la teva baixa autoestima

No deixa de sorprendre’m la quantitat d’autors que comencen directament donant consells. Quin sentit té intentar arreglar una cosa que no saps per on s’ha trencat?

Els problemes d’autoestima solen desenvolupar-se durant la infància i les causes poden ser molt diferents. Però si no les coneixes mai no podràs treballar sobre l’origen dels teus temors!

En haver-se format a la infància, la manca d’autoestima ha estat creada per la perspectiva d’un nen i segurament estigui esbiaixada.

 Com que no podies entendre el que estava passant realment, és molt útil tornar a buscar el seu origen i replantejar les teves creences.

Per trobar l’origen de la teva baixa autoestima i sotmetre les teves creences a judici, pregunta’t com a mínim tres vegades el Per què? de les teves pors .

Per què temo conèixer gent nova? Perquè m’ignoraran.

Per què crec que m’ignoraran? Perquè no sóc interessant.

Per què crec que no sóc interessant? Perquè de petit em deien que mai no parlava.Ahà! Et fa por conèixer gent perquè creus que no sabràs què dir.

Però si t’adones finalment que l’important per conèixer gent no és parlar, sinó escoltar, probablement comences a superar aquest temor.

2 Intenta-ho encara que sàpigues que fracassaràsAra que estàs coneixent l’origen de la teva baixa autoestima et mostraré les claus psicològiques que augmentaran la confiança en tu mateix.

Però saps una cosa?

Encara que tot el que llegissis a continuació fos fals i no hagués demostrat cap eficàcia, posar-ho en pràctica et faria sentir millor igualment.

El motiu és que s’ha demostrat empíricament que el principal enemic de la nostra autoestima és, senzillament, no fer res.

La bona notícia és que la ciència també ha comprovat que l’autoestima no depèn del resultat dels teus actes . Depèn simplement que actuïs . Augmenta quan t’enfrontes a les circumstàncies, i disminueix quan les evites. Així de senzill.

En altres paraules, no intentar-ho és el pitjor dels fracassos. Queda’t amagat sense exposar-te a res per por de fracassar i acabaràs sentint-te com un fracassat.

De tot l’article això és el que mai no has d’oblidar. L’autoestima no depèn del que aconsegueixes, sinó del que intentes . Només enfrontant-te a les teves pors aconseguiràs trencar aquest cercle viciós.

Sé que no és tan senzill. Quan apareguin de nou les teves pors probablement tornis a tenir la temptació de fugir, així que en aquest vídeo trobaràs una de les preguntes més poderoses que et pots fer per superar-lo:

3. Substitueix els teus objectius per valors

Recordes que marcar grans objectius sol ser sinònim de frustracions i pèrdua de contacte amb la realitat?

D’acord, però llavors què fas sense objectius a la teva vida? Com prendre decisions? I com trobaràs la motivació per enfrontar-te als teus reptes?

Necessites una cosa sòlida. Cosa que et permeti seguir endavant quan et sentis cansat, ansiós, deprimit o desanimat. Una cosa tan poderosa que et motivi a sortir de la teva zona de confort per exposar-te a allò que tinguis por.

Tinc allò que necessites. Et donaré una cosa que posseeix tots els beneficis dels objectius i cap dels seus inconvenients.

Et guiaràs pels teus valors.

Els valors són la nostra definició més fonamental, el nostre full de ruta. Ens marquen la direcció quan creiem que ens estem perdent i ens donen energia per continuar lluitant.

Imagina’t que estiguessis entrenant per acabar una marató. Els teus valors probablement serien l’esforç, la perseverança, la superació personal i la capacitat de sacrifici, oi?

Pensa-ho bé. Encara que finalment no fossis capaç d’acabar la marató, esforçant-te i sacrificant-te aconseguiries igualment romandre fidel als teus valors. A diferència dels objectius, els teus valors sempre estaran aquí perquè els compleixis i et sentis orgullós de tu .

Gràcies als teus valors també podràs aconseguir un plus d’autoestima quan més ho necessitis.  que les autoafirmacions positives no funcionen quan són falses? Què passaria si al seu lloc recordessis els teus valors?

En un estudi de la Universitat de Califòrnia, els participants van haver d’improvisar un discurs davant d’un jurat implacable. I no només això, sinó que en acabar se’ls va ordenar que comencessin un compte enrere des del número 2083 en intervals de 13! Sens dubte, una situació capaç de posar a prova l‟autoestima de qualsevol persona.

En acabar l’estudi es va comprovar el nivell de cortisol, una hormona que augmenta en situacions d’ansietat, a la saliva dels participants. Però hi havia un petit detall: abans dels discursos un grup havia escrit una reflexió sobre un dels seus valors personals.

Els resultats no van deixar cap dubte. Els voluntaris que van escriure sobre el significat dels seus valors personals van presentar nivells de cortisol significativament més baixos que la resta de participants . La pressió els va afectar molt menys.

4. Identifica les teves veritables fortaleses

A més dels teus valors, per construir la teva autoestima necessites convèncer-te que hi ha alguna cosa bona en tu.

 I t’asseguro que TOTS tenim punts forts, el problema és que les persones amb poca autoestima no els saben identificar (mentre que els narcisistes els troben en excés).

 1. Per trobar les teves fortaleses pensa en cinc èxits que hagis aconseguit a la teva vida , com acabar la teva carrera mentre treballaves, aprendre a cuinar sol o aconseguir seduir la teva parella. Si et costa trobar-los és perquè no estàs sent generós amb tu mateix, així que imagina’t que aquest èxit ho hagués aconseguit un amic, què li diries? com els ho reconeixeries?
 2. Després pensa quines característiques personals positives són necessàries per aconseguir cadascun. En els exemples anteriors podrien ser la perseverança, la curiositat i la iniciativa.Aquestes són les teves fortaleses.

5. Converteix els teus pensaments negatius en respostes racionals

Ara ja tens el teu conjunt de valors i fortaleses per començar a creure’t en tu. Però les nostres experiències del passat, fins i tot les que ja no recordem, continuen afectant la nostra vida en forma de “veu interior”.

En persones amb una autoestima sana aquesta veu sol ser amable i reconfortant. 

Però en aquelles amb baixa autoestima es converteix en el seu pitjor crític, castigant-los pels seus errors i menyspreant els seus èxits. Aquest diàleg intern provoca ansietat i ens reclou al nostre cercle de confort, així que és clau que també siguis capaç de superar-lo.

El problema és que aquesta veu interior és irracional . 

Sol interpretar qualsevol situació de la pitjor forma possible, fins i tot quan no hi ha proves objectives per arribar a la teva conclusió.

La teva parella torna tard a casa durant una setmana sencera? Per la teva por a l’abandó pots interpretar que t’està sent infidel. Però si no tinguessis aquest temor segurament el traduiries com que, simplement, té més feina.

Com que aquests pensaments irracionals no necessiten cap base real per existir, els has de posar a prova perquè la teva raó els venci. És una amenaça real o està totalment infundada?

El procés per vèncer-los és el següent:

 1. Identifica en quines situacions apareixen i què et diuen. Els teus pensaments negatius solen ser sempre els mateixos, així que, de quina manera et fan interpretar les situacions? Quines emocions et provoquen?

Com millor entenguis les emocions que et causen, menor poder tindran sobre tu. Un estudi va descobrir que, quan els participants que identificaven i anomenaven en veu alta les seves emocions, el còrtex frontal no presentava una resposta límbica tan elevada. 

En altres paraules, reconèixer l’emoció que sents redueix el seu impacte sobre tu .

 1. Finalment, racionalitza els teus pensaments negatius irracionals responent aquestes tres preguntes:
  1. Estàs segur que això passarà?
  2. Si realment passa, com estaràs d’aquí a un any?
  3. Què diries a un amic que t’estigués explicant això?

6. Separa’t de les teves pors amb acceptació i compromís.

És possible que després d’identificar i racionalitzar els teus pensaments negatius encara tinguis algunes pors tan profundes que et segueixin bloquejant.

No us preocupeu, perquè per això tenim l’ estratègia d’acceptació i compromís , un mètode que ha demostrat en estudis una enorme eficàcia científica per superar aquestes creences.La majoria de gent, quan hi ha alguna cosa que el preocupa, intenta no pensar-hi. Intentem bloquejar els nostres pensaments o distreure’ns pensant en una altra cosa.

Però no només s’ha comprovat que no funciona , sinó que a més provoca que les teves pors tornin amb més força.En lloc d’intentar ignorar-los, has d’ aprendre a deslligar- te’n.

El veritable motiu pel qual els teus pensaments et bloquegen és perquè creus que tu ets ells.

Els dónes tota la credibilitat del món. Però, com argumenta el filòsof Eckhart Tolle , tu no ets el que penses.Oi que quan t’assalten aquests pensaments ets conscient d’estar escoltant-los?

Això demostra que en realitat no ets ells: ets el seu observador .

A la nostra ment, li encanta bombardejar-nos amb pensaments negatius i la teva tasca és deixar d’identificar-te amb ells. Aleshores perdran tot el seu poder.

Per aconseguir-ho, practica aquest procés cada cop que sentis que la por t’envaeix:

 1. No bloquegis el pensament que causa aquesta por . Dóna-li espai i sent-ho.
 2. Familiaritza’t amb la teva por . Posa-li un nom i imagina’t com seria la seva forma física (si ho dibuixes encara millor).
 3. Utilitza una mica de mindfulness perquè flueixi i marxi . Pots imaginar-te una font d’aigua que arrossega unes fulles. Visualitza la teva por damunt un full mentre el riu l’arrossega i desapareix lentament. Al principi necessitaràs pràctica, però amb temps ho aconseguiràs.

7. Perdona’t a tu mateix amb l’autocompassió

Donar-te suport en els teus valors, identificar les teves fortaleses i racionalitzar i desvincular-te dels teus pensaments negatius és necessari, però per aconseguir una autoestima sana et falta una cosa imprescindible.

Et falta aprendre a perdonar-te pels teus errors.

En argot psicològic a això :

s’anomena autocompassió , i es tracta d’una estratègia que està revolucionant la comunitat científica gràcies als seus espectaculars resultats.

Tu ets el teu pitjor crític. Si després de preparar-te dos anys per aprovar unes oposicions no ho aconseguissis probablement et sentiries molt decebut.

 Però si li passés a un amic teu, ¿no el consolaries dient-li que el més important era intentar-ho? Què ja tindrà més oportunitats?

Doncs l’autocompassió consisteix a tractar-te amb la mateixa empatia amb què tractaries aquest amic teu . 

Significa donar-te suport i ser comprensiu amb tu, en lloc de criticar-te i jutjar-te. Implica aprendre a calmar-te i reconfortar-te per tornar-ho a intentar, en lloc de castigar-te cada vegada que cometis un error.

Hi ha moltes maneres de desenvolupar l’autocompassió, però la més senzilla de totes és parlar-te com ho faries amb un amic que ho estigués passant malament . Una cosa com “estic patint perquè sento que he perdut el control de la meva vida, és un moment difícil però lluitaré per sortir-ne” pot ser un bon inici. D’aquesta manera començaràs a veure els teus problemes com una cosa que estàs experimentant, i no com una cosa que et defineix.

Et sembla massa simple? L’eficàcia científica de l’autocompassió és impressionant. En una extensa metaanàlisi es va demostrar que les persones que es tracten amb més afecte i perdó pateixen molta menys ansietat i depressions.

8. Augmenta la teva confiança amb les postures de poder

Tot i que gairebé tothom creu que l’autoestima neix a la nostra ment, els estudis més recents d’investigadors com la Dra. Amy Cuddy apunten que també té part del seu origen al cos.

Fins fa poc es creia que la via de comunicació entre ment i cos només tenia sentit. Però la realitat és que el teu llenguatge no verbal també influeix en el teu estat anímic.

 Es tracta d’un peix que es mossega la cua: quan et sents derrotat ho expresses encongint el teu cos, cosa que et fa sentir encara més deprimit.

Però és possible trencar aquest cercle viciós, i és tan senzill com utilitzar una postura alçada i expansiva quan et trobis abatut. 

A aquest tipus de posis (cap elevat, espatlles cap enrere i mans recolzades als malucs) se’ls anomena postures de poder , i s’ha comprovat  que mantenir-les durant només dos minuts ja és suficient per sentir-te més confiat i segur de tu mateix.

No només això, sinó que són capaços d’incrementar els nivells de testosterona un 20% i disminuir els de l’hormona de l’estrès i l’ansietat, el cortisol, en un 25%.

9. Multiplica la teva autoestima amb l’exercici

El teu cos té alguna cosa més a dir sobre la teva confiança, i és que potser aquesta és la manera més ràpida d’augmentar-la.

 Els resultats de l’ estudi més gran realitzat sobre exercici i autoestima van demostrar que, sempre que sigui de mitjana intensitat, fer esport incrementa l’autoestima a curt termini.

Trenta minuts d’exercici aeròbic moderat al dia són suficients per reduir els nivells de cortisol i augmentar el teu benestar gràcies a l’alliberament de beta-endorfines. 

A més que l’exercici t’ajudarà a sentir-te millor amb el teu cos, també és capaç d’incrementar la capacitat mental ( Schmidt-Kassow, 2013 ) incrementant el flux sanguini cap al cervell, reduir l’ansietat ( Smith, 2013 ) i fins i tot augmentar el teu autocontrol ( Verburgh et al., 2014 ).

10. Pensa menys en tu i més en els altresL’espiral de la baixa autoestima és un cercle viciós.

En el nostre afany per sentir-nos millor comencem a revisar constantment el nostre estat anímic.

Com em sento avui?

Aquesta opressió a l’estómac significa que m’enfonsaré una altra vegada?

Això només crea més ansietat.

Per sentir-te millor hauries de fer tot el contrari: deixar de pensar tant en tu i centrar la teva atenció cap a fora .

Pensar només en els teus problemes no et fa cap favor, tal com es va comprovar en un estudi de les universitats de Yale i Califòrnia .

Els participants que van realitzar accions altruistes van mantenir un estat anímic molt més positiu que els que van seguir centrats en si mateixos.Ajudar la gent té efectes beneficiosos sobre la nostra autoestima per dos motius:

 1. El primer és perquè t´ajuda a distreure l´atenció sobre tu mateix. Fonamental!
 2. El segon és perquè sembla que estimula certs sistemes biològics que redueixen les respostes emocionals relacionades amb l’ansietat. És com si estiguéssim programats per ajudar els nostres semblants.

Conclusió

Gaudir d’una autoestima sana requereix esforç i constància.

 Tot i que hi ha multitud d’informació sobre com millorar la confiança en un mateix, tan sols uns quants mètodes han demostrat la seva eficàcia real.

Tampoc no cal ser alarmista. 

Tots experimentem alts i baixos en la nostra autoestima. 

El problema és quan el nostre estat anímic es converteix en una maledicció permanent que ens fa patir. 

Per superar-la és imprescindible conèixer-se en profunditat, però sobretot treure’s pressió, guiar-se per valors, acceptar-se i aprendre a perdonar-se. Tot això ho has trobat en aquest article.

Permet-me una darrera reflexió. 

Tots tenim una cosa única i valuosa que aportar, encara que només sigui el nostre propi esforç. Perquè ningú sap en quina obra meravellosa pot acabar convertint-se, així que no ens neguis els teus dons quedant-te atrapat a la teva baixa autoestima.

 El món us necessita.

·····

Categories
Uncategorized

Sis llibres que recomanen els psicòlegs per combatre i entendre l’ansietat

Entendre L’ ANSIETAT!

No són substituts de teràpia, però els llibres que parlen d’ansietat poden ser el suport addicional perfecte per superar-la.

L’ ansietat es presenta de moltes maneres i pot afectar les persones de diferents maneres dificultant molts moments del seu dia a dia. Els tipus de trastorns d’ansietat inclouen el trastorn d’ ansietat generalitzada (TAG), l’ansietat social, el trastorn de pànic i les fòbies específiques, tot i que no oblidem l’ansietat tret que és una característica de la personalitat que en té una part genètica i una altra part apresa des de lexperiència.

Afortunadament, són tants els avenços que s’han trobat al llarg dels anys per combatre l’ansietat que tenen

 nombroses eines que ens poden ser de gran ajuda. Si bé la teràpia té un valor enorme, de vegades tots necessitem una mica de suport addicional quan es tracta de salut mental. I aquí és on entren en joc els llibres, però per a l’ansietat. Aquí trobaràs sis llibres escrits per experts i que et recomanen altres experts de la psicologia:

Psicologia

Sis llibres que recomanen els psicòlegs per combatre l’ansietat

No són substituts de teràpia, però els llibres que parlen d’ansietat poden ser el suport addicional perfecte per superar-la

Llibres per fer servir l'ansietat.

L’ ansietat es presenta de moltes maneres i pot afectar les persones de diferents maneres dificultant molts moments del seu dia a dia. Els tipus de trastorns d’ansietat inclouen el trastorn d’ ansietat generalitzada (TAG), l’ansietat social, el trastorn de pànic i les fòbies específiques, tot i que no oblidem l’ansietat tret que és una característica de la personalitat que en té una part genètica i una altra part apresa des de lexperiència.

Afortunadament, són tants els avenços que s’han trobat al llarg dels anys per combatre l’ansietat que tenen

 nombroses eines que ens poden ser de gran ajuda. Si bé la teràpia té un valor enorme, de vegades tots necessitem una mica de suport addicional quan es tracta de salut mental. I aquí és on entren en joc els llibres, però per a l’ansietat. Aquí trobaràs sis llibres escrits per experts i que et recomanen altres experts de la psicologia:

1. ‘Tractament psicològic de la hipocondria i l’ansietat generalitzada’, de Carmen Pastor i Juan Sevilla

Tot i que la psicòloga Laura Fuster, de Psicòlegs València, compta amb un ebook gratuït anomenat ‘Aprèn a manejar la teva ansietat’, recomana ‘Tractament psicològic de la hipocondria i l’ansietat generalitzada’, de Carmen Pastor i Juan Sevilla: «És un llibre específic de l’ ansietat , explica tot l’origen i el manteniment dels problemes i quin seria el tractament en concret de la hipocondria i de l’ansietat generalitzada».

2. ‘Qüestió de límits’, de Nedra Glover Tawwab

A més del llibre anteriorment esmentat, la Laura Fuster aconsella també aquest títol de Nedra Glover Tawwab perquè es treballen temes no relacionats directament amb l’ansietat, sinó també sobre l’ assertivitat , dir que no, posar límits…

3. ‘Com superar l’ansietat’, d’Enrique Rojas

Per a la psicòloga creadora de ‘Psique cambio’ Beatriz Gil , ‘Com superar l’ansietat’, d’Enrique Rojas, és el llibre idoni perquè llegeixin aquells que pateixen aquest trastorn: «És un llibre on defineix de manera molt clara i classificada què és l’ansietat i quin tipus de problemàtiques del dia a dia ens poden disparar aquesta, com ara les noves tecnologies. Ajuda que entenguem millor què ens passa quan tenim ansietat i puguem detectar els desencadenants, modificar conductes i adoptar hàbits més saludables».

4. ‘El parany de la felicitat’, de Russ Harris

‘El parany de la felicitat’, de Russ Harris, és el llibre que tria un altre dels experts de psicologia Miguel Ángel Rizaldos . Per ell, es tracta d’un llibre «terapèutic, molt fàcil de llegir, divertit, pràctic i agradable»: «No és el típic ‘llibre d’autoajuda’ ja que hi ha una cosa molt diferent: experiència com a terapeuta i una perspectiva molt pràctica del que és la Teràpia d’Acceptació i Compromís (ACT) de l’autor. L’ACT és ara com ara el que més efectiu està sent a la pràctica clínica dels professionals de la psicologia. No parla del què, sinó del com fer. Molt del contingut d’aquest llibre el treballo diàriament a la meva consulta amb els meus pacients que pateixen ansietat».

La psicòloga Paloma Rey també ho ha escollit i suma més motius per decantar-se per aquesta lectura: «Aquest llibre treballa des de l’acceptació d’un mateix i de les nostres circumstàncies. Una cosa que m?agrada és que ens ajuda a trencar amb els mites relacionats al voltant del concepte de felicitat», explica. A més, tal com avança, inclou exercicis pràctics per ajudar-nos a gestionar els nostres pensaments i les nostres emocions, «no des de la perspectiva d’eliminar-los sinó de prestar-los menys atenció i racionalitzar-los»: «És un llibre que recomano molt en teràpia quan els pacients ja han adquirit cert nivell de gestió cognitiva i emocional».

5. ‘Una tortuga, una llebre i un mosquit‘: psicologia per anar tirant’, de Nacho CollerMiguel Ángel Rizaldos també recomana ‘Una tortuga, una llebre i un mosquit’: psicologia per anar tirant’, de Nacho Coller ja que és pràctic, fàcil d’entendre i, tal com diu, «fins i tot divertit»: «En la lectura es destil·la la llarga experiència de l’autor i el gran sentit de l’humor. Basant-se en els darrers estudis científics, ens aporta eines senzilles i eficaces per manejar l’ansietat i, com diu Nacho, la seva germana gran: la depressió».6. ‘Quan estimar massa és dependre’, de Silvia CongostEncara que aquest llibre no parli directament d’ansietat, Paloma Rey l’utilitza quan l’ansietat deriva en algun problema addicional, com ara dependència emocional. «Encara que està dirigit al públic femení, aquest llibre ajuda a entendre el funcionament de la dependència emocional i com l’ansietat que genera ens pot fer actuar de manera negativa en parella i amb nosaltres mateixos», comenta. A més, segons explica, ens ajuda a conèixer les relacions tòxiques ia afrontar-les de manera eficaç. Tot i això, alerta que aquest llibre per si mateix no substitueix una teràpia, per la qual cosa és important que, en cas de detectar-se tenir aquest tipus de dificultats, cal posar-se en mans d’un especialista.

6. ‘Quan estimar massa és dependre’, de Silvia Congost Encara que aquest llibre no parli directament d’ansietat, Paloma Rey l’utilitza quan l’ansietat deriva en algun problema addicional, com ara dependència emocional. «Encara que està dirigit al públic femení, aquest llibre ajuda a entendre el funcionament de la dependència emocional i com l’ansietat que genera ens pot fer actuar de manera negativa en parella i amb nosaltres mateixos», comenta. A més, segons explica, ens ajuda a conèixer les relacions tòxiques ia afrontar-les de manera eficaç. Tot i això, alerta que aquest llibre per si mateix no substitueix una teràpia, per la qual cosa és important que, en cas de detectar-se tenir aquest tipus de dificultats, cal posar-se en mans d’un especialista.

Font del article ; Suplement de salut del Abc autora ; Melissa González

📻 onamomentstv.com 🎧
Categories
Uncategorized

Habits per ser feliç!

Aquests són els sis hàbits que fan infeliç una persona El que les persones llegeixen, veuen i escolten té un gran efecte en com se senten i pensen.

És molt comú que el dia a dia les persones puguin sentir-se deprimides i buides. És possible que així portin una bona vida, no siguin feliços. Això pot ser el resultat que s’enfoquen en els hàbits que les fan infeliços.

Segons els experts, és possible que les persones no se n’adonin, però conviuen amb maneres d’actuar que al final de la jornada, només generen insatisfacció. El portal Psicopedia indica que un aspecte complicat és estar bé amb un mateix i no caure a la tristesa quan les coses no surten com s’espera.

Si bé a l’hora de ser feliç, l’entorn explica, el que queda clar és la persona que decideix en última instància estar bé o malament.

Per als especialistes, ser feliç tot el temps és impossible, però és possible evitar una sèrie dhàbits nocius que condueixen a la infelicitat. És important aprendre a acceptar que no ser feliç en un moment no és ser infeliç i per això lluitar pels somnis propis o passar més temps amb la família o els amics són comportaments que poden ajudar a estar en un estat de felicitat més o menys duradora .

Aquests són alguns dels hàbits que porten les persones a ser infeliços. Ser massa crític amb ell mateix L’ésser humà viu en una societat altament competitiva i exigent i reconèixer la valentia i els punts forts de cadascú és important. Informació del portal Psicologia i Ment indica que tenir una confiança alta en si mateix fa que els altres ho respectin, i el que és més important, demostra que la persona es respecta. Les persones crònicament infelices tendeixen a no respectar-se ia criticar-se tot el temps. Per això és important acceptar les coses negatives que poden succeir a la vida i reconèixer que ningú està exempt de cometre errors.

Viure en un mar de veus negatives El que les persones llegeixen, veuen i escolten té un gran efecte en com se senten i pensen. Segons el lloc web Psicopèdia, es fa més difícil ser feliç si lindividu es deixar arrossegar per veus negatives que mostren una vida perillosa i plena de pors i límits.

Per superar aquest hàbit, la recomanació és passar més temps amb gent positiva, música inspiradora i llibres, pel·lícules i programes de televisió que facin riure i pensar de manera agradable. Llegir una mica edificant al matí ajuda a començar el dia amb pensaments diferents i positius, per exemple, asseguren els experts.

Comparar-se amb els altres.

És comú que les persones pensin que el del costat té una vida més feliç o més plena només perquè es veu la situació des de fora. Potser si es té la possibilitat de veure les pors, equivocacions o tristeses segurament es canviarà la percepció radicalment. Diuen els experts que ser feliç depèn de com la persona forgi la seva felicitat i en això les comparacions no aconsegueixen res. En lloc de perdre el temps fixant-se en els altres, és important traçar-se objectius i marcar un pla d’acció per assolir-los, assegura el portal Millor amb Salut.

Quedar atrapat en el passat o en el futur Passar gran part del temps pensant en el passat i reviure vells records dolorosos, conflictes i oportunitats perdudes pot fer malbé molt. De la mateixa manera, destinar temps a imaginar com les coses poden sortir malament a la feina, en les relacions o en la salut provocarà escenaris horribles que es repetiran al cap una vegada i una altra.

Allunyar-se del present farà que les persones perdin un munt dexperiències meravelloses. Una de les maneres de fer front a aquesta situació és planificar per demà sempre en positiu i intentar aprendre del passat sense quedar-s’hi immers.

Negar la realitat Les persones crònicament infeliços solen negar la realitat. Prefereixen no afrontar els problemes donar-los la culpa als altres.

Per exemple, és més fàcil buscar excuses si els fan fora de la feina que assumir que potser es van cometre errors. Creure que el món gira al voltant Hi ha persones que pensen que el món gira al seu voltant i li fan l’esquena perquè tenen por del que la gent pot pensar o dir si fan alguna cosa diferent o nova; això porta a posar límits innecessaris a la vida, cosa que genera que s’estigui menys disposat a provar coses noves. Pensar que la gent es preocupa per tot allò que la persona diu o fa genera inseguretat i fa infeliç.

Per als experts és important adonar-se que les persones no solen preocupar-se gaire dels altres, ja que ja en tenen prou amb les seves pròpies vides. Això farà que la persona se senti menys important, però també més lliure.

Categories
Uncategorized

FRASES PER LA PAU ☮️ REFLEXIONS PER LA CONCÒRDIA ☮️

En aquestes hores , en aquests moments no poden resonar més aquestes paraules en el meu interior! En busca d’ una entesa d’ una Pau ☮️

A Beirut, la incessant llum de la mort ho il·lumina tot, més intensa que el sol del Mediterrani, més intensa que els míssils nocturns russos, més intensa que el somriure d’un nadó. Una guerra interminable ho assola tot.
Rabih Alameddine

Tot esperant que aquest horrorós inici arribi el fi JA! I que i hagi entesa i pau ☮️

Després de totes les desgràcies que estan passant al món i concretament amb Rússia , convé que no perdem de vista allò que la majoria desitgem, la pau. Recordem unes frases sobre la pau que potser voldràs compartir:

Ull per ull, i el món acabarà cec.
Gandhi

La violència és la por als ideals dels altres.
Gandhi

No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.
Gandhi

La veritat és totalment interior. No cal buscar-la fora de nosaltres ni voler realitzar-la lluitant amb violència amb enemics exteriors.
Gandhi

La violència crea més problemes que no pas resol.
Martin Luther King

Guardeu-me de la violència, ja s’expressi mitjançant la llengua, el puny o el cor.
Martin Luther King.

Hem après a volar com els ocells, a nedar com els peixos, però no hem après a viure com humans.
Martin Luther King 

La guerra és la més gran plaga que assota la humanitat; destrueix la religió, destrueix nacions, destrueix famílies. És el pitjor dels mals.
Martin Luther King

La violència és l’últim recurs de l’incompetent.
Isaac Asimov

Mai comencis una baralla, però acaba-la sempre.
John Sheridan

Estar en pau amb un mateix és el mitjà més segur de començar a estar-ho amb els altres.

Fray Luís de León

La concòrdia fa créixer les petites coses, la discòrdia arruïna les grans.
Salusti
La pau obtinguda amb la punta de l’espasa no és més que una treva.
Proudhon
La primera condició per a la pau és la voluntat d’assolir-la.

Joan Lluís Vives

La guerra és ocupació més pròpia de bèsties que d’homes.
Joan Lluís Vives
Les guerres no haurien de narrar-se de manera diferent que els lladronicis, això és, breument i concisament, sense cap lloança, més aviat detestant-les.

Joan Lluís Vives

Quan els rics fan la guerra, són els pobres els qui moren.

Jean Paul Sartre

Quan els pacífics perden tota esperança, els violents troben motius per a disparar.

H. Wilson

No hi ha més calma que l’engendrada per la raó.

Séneca.


Una era construeix ciutats, una hora les destrueix.

Séneca

La veritat no està de part de qui més cridi.

Rabindranath Tagore

Si vols la pau, no parlis amb els teus amics, sinó amb els teus enemics.

M. Dayan .

Preferiria la pau més injusta a la més justa de les guerres.
Ciceró

Si ha de fer-se la guerra, que es faci únicament amb la intenció d’obtenir la pau.
Ciceró

O caminem tots junts cap a la pau, o mai la trobarem.
Benjamin Franklin

Mai va haver-hi una guerra bona o una pau dolenta.
Benjamin Franklin

Si volem un món de pau i de justícia cal posar decididament la intel·ligència al servei de l’amor.
Antoine de Saint-Exupery

Les mares dels soldats morts són jutges de la guerra.
Bertolt Brecht.

La civilització no suprimeix la barbàrie, la perfecciona.
Voltaire

L’art de la guerra és com la medicina, sempre causant víctimes.
Voltaire

Un home, qualsevol home, val més que una bandera, qualsevol bandera.
Eduardo Chillida

Per molt que un home valgui, mai tindrà un valor més alt que el de ser home.
Antonio Machado.

El patriotisme és l’ou d’on neixen les guerres.
Guy de Maupassant

La guerra és una malaltia com el tifus.
Antoine de Saint- Exupery

L’home ha de fixar un final per a la guerra. Sinó, la guerra fixarà un final per a l’home.
John F. Kennedy

El respecte al dret dels altres és la pau.
Benito Juárez

En la pau, l’hostilitat dels homes entre si es mostra a través de creacions en comptes de mostrar-se a través de destruccions, com succeeix en la guerra.
Paul Valéry

Les lligues i els tractats estan bé entre els polítics. Però no poden produir la pau, tret que la gent mateixa sigui qui la desitgi.
Robert Baden-Powell.

Hi ha alguna cosa tan necessària com el pa de cada dia, i és la pau de cada dia; la pau sense la qual el mateix pa és amarg.
Amado Nervo

Imagina a tothom vivint la vida en pau.
John Lennon

La pau és una tasca de tots.
Joan Pau II

La pau és més important que qualsevol tros de terra.
Anwar Sadat

Quan el poder de l’amor superi a l’amor del poder, el món coneixerà la pau.
Jimi Hendrix

El meravellós de la guerra és que cada cap d’assassins fa beneir les seves banderes i invoca solemnement a Déu abans de llançar-se a exterminar el seu pròxim.
François Marie Arouet Voltaire

La forma més estúpida d’acabar amb el millor d’una societat és la guerra.
Abel Pérez Rojas.

En la guerra tots perden.
Abel Pérez Rojas

Quin absurd és declarar la guerra per legitimar-se davant el poble.
Abel Pérez Rojas.

La guerra torna estúpid al vencedor i rancorós al vençut.
Friedrich Nietzsche

Les diferències de raça són una de les causes per les quals és de témer que existeixin sempre les guerres; perquè la raça implica diferència, la diferència implica superioritat, i la superioritat condueix al predomini.
Benjamin Disraeli

La pau més desavantatjosa és millor que la guerra més justa.
Erasme de Rotterdam

La guerra és un mal que deshonra el gènere humà.
François Fénelon

Totes les guerres són guerres civils, perquè tots els homes són iguals.
François Fénelon

La guerra és el sufragi dels països bàrbars.
Carlos Martínez

La guerra és un acte de violència que intenta obligar l’enemic a sotmetre’s a la nostra voluntat.
Carl von Clausewitz.

El tràgic de la guerra és que recorre al millor de l’home per emprar-ho en la pitjor de les obres humanes: destruir.
Ralph Waldo Emerson

Val més una pau relativa que una guerra guanyada.
Marie Theresa d’Àustria

Totes les guerres són santes, us desafio al fet que trobeu un bel·ligerant que no cregui tenir el cel de la seva part.
Jean Anouilh

Les guerres seguiran mentre el color de la pell segueixi sent més important que el dels ulls.
Bob Marley

Cal evitar el combat enlloc de vèncer en ell. Hi ha triomfs que empobreixen al vençut, però no enriqueixen al vencedor.
Juan Zorrilla de Sant Martín

Per a la majoria dels homes la guerra és la fi de la solitud. Per mi és la solitud infinita.
Albert Camus.

Cada guerra és una destrucció de l’esperit humà.
Henry Miller

La guerra és l’art de destruir homes, la política és l’art d’enganyar-los.
Jean Li Rond D’Alembert

Per als historiadors, els prínceps i els generals són genis; per als soldats sempre són uns covards.
Leon Tolstoi.

La guerra és una massacre entre persones que no es coneixen, per a profit de persones  que sí es coneixen però que no es massacren.
Paul Valéry

Pot haver-hi alguna cosa més ridícula que la pretensió que un home tingui dret a matar-me perquè habita a l’altre costat de l’aigua i perquè el seu príncep tingui una querella amb el meu encara que jo no la tingui amb ell?
Blaise Pascal

Surt de la guerra, pau; de la pau, abundància; de l’abundància, oci; de l’oci, vici; del vici, la guerra.
Francisco de Quevedo

En la pau, els fills enterren els pares; la guerra altera l’ordre de la natura i fa que els pares enterrin els seus fills.
Heròdot

L’únic mitjà per vèncer en una guerra és evitar-la.
George Marshall

Els homes guerregen per adquirir un tros de terra on seran prematurament enterrats.
Santiago Ramón y Cajal

La guerra és una invenció de la ment humana.
Winston Churchill

Una guerra mai resol cap problema. No fa sinó plantejar-ne de nous.
Winston Churchill

La pau té les seves victòries, no menys insignes que la guerra.
John Milton

No sé com serà la tercera guerra mundial, només sé que la quarta serà amb pedres i llances.
Albert Einstein.

El que predica la guerra és un apòstol del dimoni.
John Ray

La guerra és un atemptat contra el gènere humà.
Plini el Jove
Els homes es cansen abans de dormir, d’estimar, de cantar i de ballar que de fer la guerra.
Homer

Qui estima la guerra civil és un home sense llaços de família, sense llar i sense llei.
Homer

En les amargors desitjareu la dolçor, i en la guerra, la pau.
Santa Caterina de Siena

L’or i les riqueses són les causes principals de les guerres.
Tàcit

La victòria en la guerra només s’aconsegueix quan es fa guanyar també als vençuts.
Manuel Fraga Iribarne

La guerra és la sortida covarda als problemes de la pau.
Thomas Mann.La guerra és nefasta, perquè fa més homes dolents que els que mata.
Immanuel Kant
El pretext per a totes les guerres: aconseguir la pau.
Jacinto Benavente
La guerra es fa per satisfer l’ambició de les persones; per afany de guany material per a uns pocs, causant una terrible misèria a innombrables llars, destrossant els cors de centenars d’homes i dones!
Abdul Baha

A Beirut, la incessant llum de la mort ho il·lumina tot, més intensa que el sol del Mediterrani, més intensa que els míssils nocturns russos, més intensa que el somriure d’un naEl que predica la guerra és un apòstol del dimoni.
John Ray.La guerra és un atemptat contra el gènere humà.
Plini el Jove
Els homes es cansen abans de dormir, d’estimar, de cantar i de ballar que de fer la guerra.
Homer

Qui estima la guerra civil és un home sense llaços de família, sense llar i sense llei.
Homer

En les amargors desitjareu la dolçor, i en la guerra, la pau.
Santa Caterina de Siena

L’or i les riqueses són les causes principals de les guerres.
Tàcit

La victòria en la guerra només s’aconsegueix quan es fa guanyar també als vençuts.
Manuel Fraga Iribarne

La guerra és la sortida covarda als problemes de la pau.
Thomas Mann.La guerra és nefasta, perquè fa més homes dolents que els que mata.
Immanuel Kant
El pretext per a totes les guerres: aconseguir la pau.
Jacinto Benavente
La guerra es fa per satisfer l’ambició de les persones; per afany de guany material per a uns pocs, causant una terrible misèria a innombrables llars, destrossant els cors de centenars d’homes i dones!
Abdul Baha

AEl que predica la guerra és un apòstol del dimoni.
John Ray

La guerra és un atemptat contra el gènere humà.
Plini el Jove
Els homes es cansen abans de dormir, d’estimar, de cantar i de ballar que de fer la guerra.
Homer

Qui estima la guerra civil és un home sense llaços de família, sense llar i sense llei.
Homer

En les amargors desitjareu la dolçor, i en la guerra, la pau.
Santa Caterina de Siena

L’or i les riqueses són les causes principals de les guerres.
Tàcit

La victòria en la guerra només s’aconsegueix quan es fa guanyar també als vençuts.
Manuel Fraga Iribarne

La guerra és la sortida covarda als problemes de la pau.
Thomas Mann.La guerra és nefasta, perquè fa més homes dolents que els que mata.
Immanuel Kant

El pretext per a totes les guerres: aconseguir la pau.
Jacinto Benavente
La guerra es fa per satisfer l’ambició de les persones; per afany de guany material per a uns pocs, causant una terrible misèria a innombrables llars, destrossant els cors de centenars d’homes i dones!
Abdul Baha.

A Beirut, la incessant llum de la mort ho il·lumina tot, més intensa que el sol del Mediterrani, més intensa que els míssils nocturns russos, més intensa que el somriure d’un nadó.

Una guerra interminable ho assola tot.
Rabih Alameddine

Em sembla detestable la guerra, però els elogis provinents d’aquells que no participen en ella més encara.
Romain Rolland

No puc creure que la guerra sigui la millor solució. Ningú va guanyar l’última guerra, i ningú guanyarà la propera guerra.
Eleanor Roosevelt

No es pot dir que la civilització no avança, en cada guerra poden matar-te d’una manera diferent.
Will Rogers

Si per a la defensa fos suficient empunyar l’escut, no s’ha d’esgrimir l’espasa.
Francisco de Vitoria


Translate »